Ako tražite jednostavno, brzo i iznimno ukusno jelo koje će vas zasititi i oduševiti svakim zalogajem, pita od tikvica je pravi izbor za vas. Ova pita savršena je kombinacija sočnih tikvica, kremastog jogurta i hrskavih zlatnih rubova, koja će se svidjeti i najzahtjevnijim gurmanima. Najbolje od svega, možete je pripremiti u tren oka – samo pomiješate sve sastojke, ubacite u pećnicu, i već za pola sata imate gotov obrok. Zbog jednostavnosti pripreme idealna je za dane kad trebate nešto brzinski pripremiti, a odlična je i hladna pa možete napraviti i veću količinu te je čuvati u hladnjaku za brzinski snack!
Pita od tikvica
Sastojci:
1 tikvica, malo veća
500 ml tekućeg jogurta
3 žlice običnog brašna
2 žlice kukuruznog brašna
4 jaja
½ praška za pecivo
1 češanj češnjaka
10 g maslaca (za premazivanje)
sol, papar
začinsko bilje, po ukusu
Priprema:
Narežite tikvice na kockice, posolite ih pa ostavite 10-ak minuta. Za to vrijeme uključite pećnicu da se zagrijava na 200 stupnjeva.
Razmutite jaja, dodajte im jogurt i papar pa sve zajedno opet promiješajte. Dodajte češnjak nasjeckan na sitno i po žejli začinsko bilje. Sve pomiješajte pa dodajte brašna i prašak za pecivo. Pripazite da smjesa nema grudvica. Tikvice dodajte zadnje i opet sve sastojke izmiješajte. Probajte je li smjesa dovoljno slana - ako je potrebno, dodajte soli.
Posudu za pečenje premažite maslacem i smjesu istresite u nju. Možete peći u dubljoj i manjoj posudi kako biste dobili deblje komade, ili obrutno, u plićoj i većoj kako biste dobili tanje komade - ovisno o vašem ukusu.
Pecite na 200 stupnjeva otprilike 25-30 minuta. Poslužite uz jogurt ili salatu i uživajte.