Kad jednom krenete istraživati fascinantan svijet omleta, otvaraju vam se vrata prema kombinacijama koje niste mogli ni zamisliti. Jedna od njih naziva se ABC omlet i sadrži jako dobar spoj sastojaka, tako dobar da ćete se, kad hga jednom probate za doručak, ubuduće sami dizati bez budilice, samo kako biste u njemu mogli uživati.
Naziv ABC nema veze ni sa školom, ni s abecedom, njegov je naziv zapravo kratica popisa glavnih sastojaka, pored, naravno, jaja. A je za avokado, b je za slaninu, odnosno bacon u izvornom obliku, dok je c za cheddar sir. Što kažete, ne zvuči loše, zar ne? Pričekajte tek dok ga probate...
ABC omlet
Sastojci:
3 jaja
3 trakice slanine
50 g cheddar sira
1 žličica maslaca
1/2 avokada (7 kriški)
sol, papar
Priprema:
Ispržite slaninu pa je izmrvite i sačuvajte.
Umutite jaja. U tavi na srednje jakoj vatri otopite 1 žličicu maslaca. Ulijte jaja u tavu.
Lopaticom nježno podignite rubove omleta kako bi tekući dio jaja istakao ispod dijela koji se pri dodiru s vrelom tavom već ispekao. Činite to sve dok većina sirovog dijela ne nestane.
Lagano preokrenite omlet i maknite ga s vatre pa ga pospite sirom (ostavite malo za vrh omleta). Preko sira pospite slaninu (ostavite malo za vrh omleta). Stavite 4 kriške avokada preko slanine s jedne strane omleta. Presavijte omlet na pola.
Prebacite omlet na tanjur pa mu vrh pospite preostalim sirom i slaninom te na vrh stavite 3 kriške avokada.