StoryEditorOCM
Slanobrzi obrok iz pećnice

Kremasti zapečeni njoki s kozicama i sirom gotovi su za manje od 20 minuta. Eto fantastičnog ručka dok ste rekli keks!

Piše T. S. M.
20. rujna 2024. - 15:59

Opet ne znate š‘to za ručak, a nemate previše vremena na raspolaganju? Nema problema, kod nas vas uvijek čekaju fini recepti za brzinska jela, a jedan od naših favorita je ovaj: njoki sa špinatom, kozicama i sirom. Lakše ne može, samo sve ubacite

Odluku koji sir koristiti prepuštamo vama, ali ćemo vam savjetovati da se odlučite za one kremastije, blažeg okusa te ćemo vam prišapnuti da je nama ovo jelo super ispalo i s mascarponeom i s burratom i s mozzarellom, a ništa mu nije falilo ni kad smo jednostavno pojačali količinu krem sira i preskočili dodatak. 

Kremasti njoki s kozicama i špinatom

Sastojci:

450 g njoka
300 g repića kozica
200 g baby špinata
200 g sira tipa mozzarela ili burrata
200 g krem sira
50 ml bijelog vina
1 mladi luk
1 režanj češnjaka
žličica maslaca
žličica maslinova ulja
sol, papar

Priprema:

Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Sačuvajte oko 150 ml vode u kojoj su se kuhali.

Sitno nasjeckani mladi luk i češnjak ispirjajte na maslacu i ulju, kad zamirišu dodajte repiće kozica. Nakon što pobijele dolijte vino i promiješajte. Posolite, popaprite i kratko kuhajte dok alkohol ne ispari.

Pomiješajte krem sir s vodom u kojoj su se kuhali njoki pa dodajte kozicama. Kratko prokuhajte na laganoj vatri da se prožme. Ubacite njoke i mladi špinat, promiješajte pa dodajte njoke.

Prebacite u vatrostalnu posudu, na vrh stavite mekani sir i zapecite na 200 stupnjeva 5-6 minuta, dok ne uhvati lijepu boju, a sir se počne topiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 16:02