Ako ste ljubitelj kruha, krekera, grisina i sličnih pekarskih proizvoda, sigurno ste dobro upoznati s različitim vrstama pašteta, namaza i umaka koji tako lijepo pašu uz njih.
No kupovni su puni aditiva i zato se s pravom kaže "domaće je domaće" pa ne možemo odoljeti a da vam ne ponudimo recept za jedan jako dobar namaz i to na bazi rajčice. Ali - sušene.
Oni koji su ga probali tvrde da je prava bomba od okusa, a ono što je još kod njega posebno je to da je za pripremu nužan i grah. Bijeli, može i iz konzerve. Posebna caka za najbolju teksturu je dodatak kockica leda. Ništa vam nije jasno? Nema veze, nakon recepta slijedi video pa ćete se uvjeriti kako to sve izgleda u praksi.
Namaz od sušenih rajčica
Sastojci:
800 g skuhanog bijelog (cannelini) graha
120 g sušenih rajčica iz ulja
100 ml ulja od sušenih rajčica
1 žlica pirea od rajčice
2 žličice dimljene paprike
1 žličica ljutog čilija u prahu
1 limun
1 češanj češnjaka
šaka svježeg bosiljka
2-3 kockice leda
sol
Priprema:
Ubacite sve sastojke u blender i miksajte dok ne postane glatko.
Poslužite uz kvalitetno maslinovo ulje i prepečeni kruh.