Kad znate napraviti dobre lepinje, kruh vam više nije potreban.
Lepinje je, uostalom, puno lakše napraviti, a mogi biti odlična podloga za slane i slatke nadjeve i namaze. Ma njima možete i pomazati pjat! Za pripremu ovog drevnog jela ne treba vam puno sastojaka, ne treba vam ni posebna vještina. Samo vam treba dobar recept, a mi smo ga pronašli na Instagramu i YouTube kanalu Moj kutak recepti.
Ono što nas je oduševilo kod ovog recepta su jednostavnost pripreme i njena brzina: gotove su za samo 10 minuta. "Tajni sastojak" kojem duguju posebnu mekoću je sasvim običan jogurt. Jogurt, kao kiseli sastojak, reagira s praškom za pecivo pomažući mu da što bolje odradi posao pa su peciva izrađena uz pomoć ovakve kombinacije uvijek mekana i prozračna poput oblaka.
Jogurt lepinje
Sastojci:
600 g brašna
300 ml jogurta
1 žličica soli
2 jaja
1 prašak za pecivo
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto.
Oblikujte kuglice pa svaku razvaljajte prema veličini tave u kojoj ćete ih peći. Pecite ih na tavi premazanoj uljem s obje strane dok se ne pojave mjehurići i ne potamne.
Mogu se peći i bez ulja.