StoryEditorOCM
Slanoprozračne i nježne

Mekane lepinje iz tave gotove za 10 minuta: super su sa slatkim i slanim namazima, a zbog ovog su sastojka poput oblaka

Piše T. S. M.
19. rujna 2024. - 08:10

Kad znate napraviti dobre lepinje, kruh vam više nije potreban.

Lepinje je, uostalom, puno lakše napraviti, a mogi biti odlična podloga za slane i slatke nadjeve i namaze. Ma njima možete i pomazati pjat! Za pripremu ovog drevnog jela ne treba vam puno sastojaka, ne treba vam ni posebna vještina. Samo vam treba dobar recept, a mi smo ga pronašli na Instagramu i YouTube kanalu Moj kutak recepti.

Ono što nas je oduševilo kod ovog recepta su jednostavnost pripreme i njena brzina: gotove su za samo 10 minuta. "Tajni sastojak" kojem duguju posebnu mekoću je sasvim običan jogurt. Jogurt, kao kiseli sastojak, reagira s praškom za pecivo pomažući mu da što bolje odradi posao pa su peciva izrađena uz pomoć ovakve kombinacije uvijek mekana i prozračna poput oblaka.

Jogurt lepinje

Sastojci:

600 g brašna
300 ml jogurta
1 žličica soli
2 jaja
1 prašak za pecivo

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto.

Oblikujte kuglice pa svaku razvaljajte prema veličini tave u kojoj ćete ih peći. Pecite ih na tavi premazanoj uljem s obje strane dok se ne pojave mjehurići i ne potamne.

Mogu se peći i bez ulja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 09:11