StoryEditorOCM
SlanoOKUS LJETA

Obožavamo šalšu, ali ovo joj je dobra konkurencija: ljubitelje manistre na pome oduševit će ovaj recept. Jednostavno je...

Piše T. S. M.
3. lipnja 2024. - 14:15

Poznajete li vi nekoga kome nije draga manistra na pome? Mi takvog još nismo sreli. Obožavano jelo kuhamo cijele godine, ali sad kad su počele domaće pome još nam je draže.

Volite li ovo jelo, sigurno se i vi veselite. Možda upravo pristavljate lonac. No pričekajte prije nego stavite kuhati šalšu, jer imamo jedan prijedlog. Zašto ne biste umjesto šalše, koje ste se dosad već do sita najeli, pripremili manistru na pome na malo drugačiji način. Vrlo je jednostavno, vjerujte nam.

Pome, umjesto da ih skuhate u omiljeni umak, ispecite u pećnici. Lakše ne može biti, a odlično je.

image
Shutterstock

Najbolje je koristiti cherry rajčice, ali poslužit će i šljivarice. Potrebno ih je ubaciti u škrovadu, zaliti uljem (količinu prepuštamo vašem ukusu i savijesti), dodati im začine poput ružmarina i timijana, sve skupa posoliti pa ubaciti u dobro zagrijanu pećnicu. Ako želite možete dodati oveći komad feta sira, pancetu narezanu na kockice, koji režanj češnjaka (neoljušten) - sve to jako dobro "igra", ali jelo je dobro i bez takvih dodataka.

U međuvremenu ćete skuhati tjesteninu al dente i sačuvati malo vode od kuhanja. Kad su pome pečene, izravno u škrovadu ubacite tjesteninu, promiješajte i rasporedite po tanjurima, po vrhu naribajte parmezan i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 03:15