StoryEditorOCM
Slanosvi će ih voljeti

Odresci mekani poput pamuka: evo u čemu je tajna, od sada ćete ih raditi samo na ovaj način. A tek kad probate toć...

Piše Spiza SD
2. kolovoza 2023. - 12:29

Mnogi se muče s pripremom odrezaka i koju god vrstu mesa odabrali uvijek završe sa suhim i tvrdim šnicelima. Takvima će, kao i svima drugima koji vole sočne, mekane kotlete, od pomoći biti jedna mala caka koja se koristi za pripremu junećih i svinjskih odrezaka jer jamči mekano meso i dobar umak.

Tajna je u tome da se meso, nakon što je malo uhvatilo boju, izvadi iz tave, nakon čega se pristupa pripremi umaka u kojem će se odresci nastaviti kuhati. Na kraju je meso meko poput pamuka, a tek da vidite kakav je toć...

Odresci u finom umaku

Sastojci:

500 g odrezaka
2 režnja češnjaka
2 žlice ulja
1 žlica brašna
1 žličica slatke paprike
1 žličica senfa
malo peršina ili ružmarina
sol, papar

Priprema:

Odreske istucite, posolite pa ih kratko popržite s obje strane na zagrijanom ulju. Izvadite ih na tanjur i poklopite.

Smanjite vatru pa na isto ulje dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte, a kad češnjak zamiriše dodajte brašno i dobro promiješajte. Čim počne hvatati boju ulijte tople vode, dobro promiješajte pa dodajte senf, crvenu papriku,papar i malo soli.

Odreske vratite u umak pa ih kuhajte na laganoj vatri, poklopljene, uz povremeno miješanje i dolijevane vode sve dok ne omekšaju.

Gotoe odreske pospite sjeckanim peršinom ili ružmarinom te poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 21:14