StoryEditorOCM
Slanoslasne loptice

Ostalo vam je riže? Pretvorite je u arancine! Možete ih puniti različitim nadjevima, isprobajte ovaj jednostavan recept

Piše Spiza SD
29. srpnja 2023. - 13:25

Ako vam je ostalo riže od prethodnog obroka i ne znate što biste s njom, a žao vam ju je baciti, imamo rješenje i to jako ukusno. Napravite arancine. Ne, ne mislimo na one ušećerene korice narače nego arancine di riso, ponos sicilijanske kuhinje.

Na Siciliji ih ima posvuda i u svako doba, nude se u brojnim pržionicama, zajedno s cazzillima i panelleom: od grada do grada često mijenjaju oblik i veličinu, poprimajući ovalne, kruškaste ili okrugle oblike, ovisno o punjenju. Postoji ih čak stotinjak varijanti: od najklasičnijih punjenih raguom, do onih originalnijih kao što su arancini od pistacija, špinata ili čak s umakom od graha. 

Najčešće se rade tako da se u omotač od riže utisne slasni nadjev, nakon čega se oblukuju kuglice koje se potom pohaju, no postoji i drug...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. listopad 2024 23:54