Rižot je uvijek dobra ideja, a kad mu se pridruže jedna povoljna i jedna sezonska namirnica onda je još bolja. Sve te uvjete zadovoljava ovaj odličan i ekonomičan recept za libanonsku začinjenu rižu, odnosno Bazella w Riz. Izvorno se priprema s janjetinom ili govedinom, a vi sastojke prilagodite svom ukusu.
Libanonska riža s janjetinom i graškom
Sastojci:
500 g riže
500 g mljevenog mesa
200 g graška
3-4 mahune kardamoma
1 veći luk
1 mrkva
1 list lovora
1 žlica svježe metvice ili žličica suhe
1/2 žličice bijelog papra
1/2 žličice cimeta
1/4 žličice mljevenog klinčića
temeljac
sol, papar
Priprema:
Skuhajte rižu u temeljcu.
Za to vrijeme popržite nasjeckani luk, kad postane staklast dodajte mu mrkvu nasjeckanu na kockice, lovor, kardamomom, cimet i klinčiće pa kratko dinstajte ...