Želite li skuhati nešto toplo, hranjivo i jednostavno, a da vas pritom podsjeti na jela kakva su se nekoć jela, trebat će vam jedna vrlo povoljna, ali i zdrava namirnica čiji je jedini problem u tome što ju je potrebno namočiti prije kuhanja. Premda isto vrijedi i za njega, ovog puta nije riječ o grahu nego o slanutku. Zdravi i ukusni slanutak baš je zgodan za pripremu na mali mlijun načina, ali možda je čak najbolji kad ga se pripremi na najjednostavniji mogući, u obliku variva koje se u nekim našim krajevima naziva čičvarda. Samo da ne bi bilo zabune, neki istu riječ koriste i kao naziv za slanutak, no u ovom ćemo je slučaju koristiti kao naziv jela.
Čičvarda se priprema na više vrlo sličnih načina, no među sastojcima su uvijek, pored slanutka naravno, i luk te krump...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....