Sezona je mladog špinata i treba je iskoristiti dok traje, a to nije teško jer špinat možeemo ubaciti u skoro svako jelo. Lako ga je dodati varivima, može se ubaciti u juhe od tikvica i brokule, mlado lišće izvrsno je na salatu, a uvijek nam dobro dođe malo lešo ili tacanog špinata, bilo kao prilog ili lagani obrok.
Špinat također možemo iskoristiti kao nadjev za sve i svašta, od bureka i quichea pa do - piletine. Pileća prsa punjena nadjevom od špinata i sira jako su ukusna i sočna, a ako ih pripremite po našem receptu bit će i jako ukusna.
Punjena pileća prsa
Sastojci:
100 g ricotte
100 g špinata
30 g mozzarelle
25 g parmezana
2 komada pilećih prsa bez kože
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Pileće filete prerežite uzdužno gotovo do kraja, kako biste dobili džepiće u koje će ići nadjev pa je dobro začinite solju, paprom i dimljenom paprikom.
Pomiješajte ricottu, jedan protisnuti češnjak, naribanu mozzarellu i naribani parmezan.
Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva Celzija.
Špinat isplahnite, otresite, stavite u posudu skupa s maslinovim uljem, usitnjenim preostalim režnjem češnjaka i malo soli pa pirjajte par minuta dok špinat ne svene, a tekućina koju je pustio gotovo potpuno ne ishlapi.
Usitnite špinat i dodajte ga siru. Dobivenim nadjevom napunite filete i zakačite ih čačkalicama ili povežite kuhinjskim koncem.
Zagrijte malo ulja u tavi koja može u pećnicu pa prepecite filete sa svake strane po četiri minute, a zatim tavu s piletinom prebacite u vruću pećnicu. Nakon 15 minuta bocnite najdeblji dio fileta i provjerite je li sok koji izlazi bistar ili mutan. Ako je bistar, meso je pečeno, ako nije, pecite meso još pet minuta.
Pričakajte pet minuta prije rezanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....