Danas, po dalmatinski, spremamo ribu. Ali ne po dalmatinskom receptu. Nego po jednom s Korzike. Sastojci su nam bliski i dragi, ne odate li se ovako kao mi odmah na početku nitko neće imati pojma da nije riječ o receptu koji vam je u strogoj tajnosti povjerila pokojna baka.
Riba s dagnjama na korzikanski
Sastojci:
450 g fileta bijele ribe poput bakalara, škrpine ili mola
200 g dagnji
400 g konzerviranih rajčica
200 ml bijelog vina
1 veliki luk
2 režnja češnjaka
pola vezice peršina ili malo timijana
1 žlica maslinovog ulja
sol, papar
Priprema:
Zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk i kuhajte par minuta dok ne omekša. Ubacite usitnjeni češnjak,kuhajte uz miješanje minutu-dvije pa zalijte vinom. Miješajte, a kad alkohol ishlapi dodajte rajčice, sol i papar te pustite da zavrije.
Sm...