StoryEditorOCM
Slanoukusno i sočno

Svinjski odresci mekani kao pamuk: zapamtite ovaj trik, više ih nikada nećete pripremati na stari način!

Piše Spiza SD
26. travnja 2023. - 08:43

Svinjetinu neki smatraju manje kvalitetnom od drugih vrsta mesa, a popularnost joj dodatno opada u proljetno vrijeme, kad bi svi kao nešto zdravije jeli pa se ustručavaju masnoće. Svinjetina, međutim, može biti itekako krta i fina, ako se malo potrudite potražiti. Kako je poznato da je masnoća zaslužna za mekoću i dobar okus pitanje koje se nameće odabirom "fit" svinjetine je kako postići da bude sočna i meka, a odgovor je u posebnom načinu pripreme.

Sve što trebate napraviti prije nego meso stavite peći je poleći ga na sloj ribanog krumpira i lisnato sjeckanog luka. Zahvaljujući toj posteljici zadržat će sočnost, a poprimit će i nešto okusa, baš kao što će se luk i krumpir natopiti njegovim sokovima. Sve u svemu, top kombinacija s kojom nema greške.

Sočni svinjs...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 15:18