Svatko od nas voli kuhati i jesti na svoj način, no vjerujemo da su nam neke stvari ipak zajedničke: ljeti velika većina nas ne voli jaka, teška i previše začinjena jela, a ne voli ni trošiti previše vremena u kuhinji za pripremu hrane.
A možda bismo među stvari koje su mnogima zajedničke mogli uvrstiti i ljubav prema tikvicama. Od kad im je počela sezona ne možete se zasititi recepata koje vam nudimo za njihovo pohanje, kuhanje, prženje, pečenje, pirjanje...
Jedno od vrlo zgodnih jela s tikvicama su popečci, odnosno poplpete od tikvica, zovite ih kako god hoćete. Ovog vam puta nudimo recept za polpete od tikvica koje možete peći u pećnici, umjesto da se znojite pored špahera.
Dobili smo ga od Nives Perice koju pratimo na Instagramu Tajni začin. Pored tikvica, koje su glavni sastojak, trebat će vam još i "tajni dodatak" - svježi sir.
"Umjesto brašna možete koristiti i zobene pahuljice ili mekinje, ja sam se ovaj put odlučila za kukuruzno brašno", poručila je Nives.
Polpete od tikvica i svježeg sira
Sastojci:
1 velika tikvica (moja je imala 1 kg)
250 g svježeg sira
1 jaje
2 žlice sezama
4-5 žlica brašna po želji
začini po želji
Priprema:
Naribajte tikvicu, ostavite je da pusti vodu pa je ocijedite. Pomiješajte je s ostalim sastojcima, oblikujte polpete i složite ih na lim obložen papirom za pečenje pa ih ispecite u pećnici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....