Skuhati dobar umak bolognese pravo je umijeće, no svaka minuta truda se isplati. Očaravajući, puni okus tog klasika talijanske kuhinje zaista je vrijedan vremena provedenog u pripremi, a to vrijeme ne bi smjelo iznositi manje od dva i pol sata. No mnogi ne znaju da pored junetine, rajčice, luka, mrkve i celera u sastojke za bolognese spada i mlijeko.
Pitate li se zašto biste trebali dodati mlijeko, odgovor je zbog punoće okusa. Mlijeko sadrži šećere koji će neutralizirati kiselinu rajčice i crnog vina, no također će meso učiniti mekšim i umak malo zgusnuti, poboljšavajući mu tako teksturu.
Ako se brinete da će dodavanje mlijeka u kiselkaste sastojke izazvati njegovo zgrušavanje, dobro se brinete, no ako taj zadatak izvedete na pravi način, sve će biti u redu. Tajna je u...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....