Dok ih nismo kušali, nismo vjerovali da su tako dobri. Puding keksi. Čuli ste za njih, zar ne?
Hit keksići - koji se najčešće rade u obliku simpatičnih botunića - preplavili su društvene mreže jer su baš savršena slastica za ovo vrijeme kad u kući treba imati barem nešto slatko, a duga prosinačka poslijepodneva je pravi užitak trošiti na pripremu kolačića. No nama nikako da se nađu na rasporedu, a jedan od razloga bio je taj puding u nazivu.
No, kao što smo vam već priznali, dok ih nismo probali nismo mogli ni zamisliti koliko je to dobra ideja. Prašak za puding (jer on se koristi, a ne skuhani puding, da ne bi bilo zabune) se ponaša slično kao škrobno brašno, kojemu je i po sastavu blizak, samo što, za razliku od škrobnog brašna, odnosno gustina, keksićima daje i aromu.
Još nam se nešto svidjelo u ovom receptu, a to je obilata količina maslaca koji se baš lijepo osjeti kad su keksi ispečeni i daje im jako prhku teksturu.
Postoji i treći bonus ovog recepta - koji nam je otkrila Mirjana Salopek Jandrić s Instagram profila Mimin kutak, nedavno smo vam pisali o njoj i njenim kolačima - a taj je možda i najbolji: vrlo se lako pripremaju.
Puding keksi
Sastojci:
125 g maslaca
40 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
125 g brašna
50 g pudinga vanilije
Priprema:
Sve sastojke pomiješajte i napravite glatko tijesto pa ga stavite na pola sata u hladnjak.
Razvaljajte ga i izrežite oblike po želji, a zatim ih pecite 10 minuta na 180 stupnjeva Celzija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....