StoryEditorOCM
Slatkolakše ne može

Marija peče savršenu tortu od samo tri sastojka, a među njima nisu brašno, mlijeko ni maslac. Pogledajte i uvjerite se

Piše T. S. M.
26. svibnja 2024. - 08:15

Baš vam se jede nešto slatko, a u kući nemate baš bogzna kakav izbor namirnica za kolače? Nema veze, imamo recept za kolač koji se radi od samo tri sastojka: bez brašna, bez mlijeka, bez maslaca... A s čim se onda radi, ako ništa od navedenog nije potrebno, možda se pitate? Možda sumnjate da je riječ o nekoj budalaštini s TikToka koja glupo zvuči u teoriji, a u praksi se pretvara u katastrofu?

Bez brige. 

Recept smo pronašli na Instagram profilu Marije Herjavić Jerkić, koja je snimila i video u kojem pokazuje kako se kolač radi, tako da možete biti sigurni da je itekako izvediv. Osim toga, Marija nam uvijek predstavlja samo jako dobre recepte, a neke od njih smo vam već prenosili pa ste se u to možda i uvjerili.

Sad kad smo vas uvjerili da je riječ o pravoj stvari možemo vam otkriti i o kojim je sastojcima riječ: sve što vam je potrebno su  jaja, šećer i mljeveni lješnjaci. Jednostavnije ne može, a vjerojatno su vam pri ruci.

image
Screenshot

Torta od tri sastojka

Sastojci:

4 jaja
200 g šećera
200 g mljevenih lješnjaka

Priprema:

Žumanjke dobri istucite sa šećerom pa dodajte lješnjake. Promiješajte, a kad se poveže, špatulom umiješajte snijeg od tučenih bjelanjaka. Prelijte smjesu u kalup promjera 24-26 cm koji je sa svih strana obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva Celzija 30 minuta.

Po želji pečenu tortu pospite šećerom u prahu ili ukrasite Nutellom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 08:17