StoryEditorOCM
Slatkobogata i sočna

Najjednostavnija torta od jagoda: Katarina ima recept za desert kremastiji od cheesecakea, a tajna je u ovom sastojku

Piše T. S. M.
12. svibnja 2024. - 12:12

Treba li vam malo utjehe nakon cijele ove priče oko Eurosonga?

Nama treba, a najbolja utjeha u ovakvim trenutcima nam je slatka utjeha.

Ako ste u našem filmu, nudimo vam recept za kremastu tortu s jagodama. Recept je vrlo jednostavan, dovoljno je znati skuhati puding po uputama na pakiranju i pomiješati sve navedene sastojke u prhko tijesto. 

Za finu teksturu i osvežavajuć okus nadjeva pobrinut će se mileram, a vi se samo trebate pobrinuti pronaći dovoljno zrele i slatke jagode. 

Recept za ovu zgodnu slatku kreaciju dobili smo od Katarine koju pratimo na Instagramu Kap maslinova ulja.

image
Privatni album

Mileramka s jagodama

Sastojci:

Kora:

250 g brašna
100 g šećera
80 g maslaca
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Krema;

800 g milerama
200 g šećera
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije

Dodatno:

500 g jagoda
vrećice crvenog preljeva za torte

Priprema:

Pomiješajte sve navedene sastojke za koru. Tijesto razvaljajte i utisnite u okrugli kalup.

Za kremu skuhajte pudinge po uputama na pakiranju i dodajte im 2 milerama (800g). Ulijte kremu na koru i pecite tortu u pećnici na 180°C 30min.

Na vrh posložite jagode i prelijte ih preljevom za torte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 17:00