Spori metabolizam jedan je od dežurnih krivaca za suvišne kilograme. Srećom, metabolizam se može ubrzati, a jedan od načina za to napraviti je uz pomoć mudro odabranih namirnica.
Nutricionistica Eloisa Falconi koja se proslavila knjigom Coma & Quema, doslovno "jedi i spali", preporučuje nam da je za ubrzanje metabolizma ključno pripaziti na doručak te da je za taj obrok najbolje birati lagana jela bogata proteinima.
Jedan takav primjer, koji spominje nutricionistica, je tost sa slanutkom, rajčicom i rikulom, a evo kako ga napraviti.
Za pripremu ovog doručka Haylie Pomroy čije savjete slijedi i Jennifer Lopez preporučuje da u 5 minuta napravite humus od slanutka koji ćete potom namazati na krišku raženog ili heljdinog kruha.
Za humus će vam trebati 80 g kuhanog slanutka, češanj češnjaka, žlica limunova soka, pola žličice kima u prahu, sol i papar. Kad se sve zdrobi u blenderu, nastat će ukusan namaz kojim ćete premazati komad tostiranog kruha od raženog ili heljdinog brašna te na to dodati kriške rajčice i nekoliko listova svježe rikule.