StoryEditorOCM
Spiza plusbez šećera i mlijeka

Namaz od lješnjaka priprema se kao od šale, a savršen je: ‘Radim ga non-stop, duplu dozu, a nestaje brzinom svjetlosti‘

Piše T. S. M.
8. studenog 2024. - 08:10

Vjerujete li i vi da je domaće bolje od kupovnog, a pritom ste ljubitelj finih slatkih namaza, imamo pravu stvar za vas. Namaz od pečenih lješnjaka. Neš‘ ti, reći će neki, pa to je domaća Nutella. E, nije.

Ovo je namaz bez šećera i mlijeka, ali i bez kakaa. Recept smo dobili od Miloša Tadića s Instagram profila @vecito.gladan, koji ga je dobio od Tijane Mladenović s profila @ltm.fitt. "Radim ga non-stop, dupla mjera, a staklenka ode brzinom svjetlosti", priznao je i usporedio mu okus s bijelim Kinder buenom.

Ne mora vas biti strah da će namaz biti bljutav i da će mu manjkati slatkoće, za to će se pobrinutiekstrakt vanilije i datulje, a za finu kremastu teksturu i mazivost čaroliju će odraditi kokosovo vrhnje ili gusto kokosovo mlijeko.

Koliko ga je lako napraviti i koliko je kremast vidjet ćete u priloženom videu koji slijedi iza recepta.

Namaz od pečenih lješnjaka

Sastojci:

400 g prženih lješnjaka
500 g datulja (s košticom)
140 g kokosovog vrhnja (gusto kokosovo mlijeko iz konzerve)
300 ml biljnog mlijeka
2 žlice ekstrakta vanilije

Priprema:

Lješnjake možete uzeti sirove, pa ih sami ispeći i oguliti, ali ako vam je taj korak previše posla, kupite ih već pečene. Zatim ih stavite u multipraktik i izradite vrlo fin i kremast maslac.

U to dodajte mlijeko, kokosovo vrhnje, vaniliju i datulje koje ste prethodno pod mlazom mlake vode očistili od koštica i skinuli im opnu.

Sve strpljivo blendajte dok se ne sjedini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 08:12