StoryEditorOCM
Spiza plustopi se u ustima

Raffaello torta bez brašna, šećera i mlijeka: sočna je i mekana poput oblaka, a pravi se kao od šale. Pogledajte...

Piše T. S. M.
1. listopada 2024. - 18:41

Čak i oni koji ne bi smjeli jesti brašno, šećer, mlijeko, maslac i druge uobičajene sastojke slastica ponekad požele pojesti nešto slatko, zar ne? Nema do zabranjenog voća... No ne mora vam biti u potpunosti zabranjeno - ako znate kako malo zaobići pravila.

Vrlo ukusni kolači mogu se napraviti bez spomenutih sastojaka, samo treba znati čime ih zamijeniti. Primjerice, šećer ćete u slasticama vrlo uspješno zamijeniti eritrolom, maslac kokosovim uljem, a mlijeko, vrhnje i jogurt proizvodima od zamjenskog, biljnog mlijeka.

Nudimo vam recept koji uz pomoć zamjenskih sastojaka jako dobro oponaša klasične recepte za sastojke, a u videu koji prilažemo vidjet ćete kako izgleda kad se ispeče i koliko je mekan i sočan. Riječ je o torti s okusom kokosa koju možete napraviti i sa standardnim sastojcim - umjesto eritrola stavite šećer, a umjesto kokosovog jogurta obični.

Raffaello torta

Sastojci:

300 g grčkog kokosovog jogurta
1 jaje + 120 ml bjelanjaka
20 g eritritola 
20 g ribanog kokosa
2 banane

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender (ostavite 10 g kokosa za dekoraciju) i blendajte nekoliko minuta. Jednoličnu smjesu izlijte u posudu za pečenje i pecite 45 minuta na 170 stupnjeva Celzija.

Pečenu tortu pospite ribanim kokosom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 18:41