Šipak je jedna od najstarijih voćki, u povijesnim bilješkama prisutan je "od pamtivijeka". Njegove sočne bobice većina voli, premda se moramo prilično pomučiti za doći do njih, pa je ekipa posljednjih godina razvila i unaprijedila brojne tehnike koje se nude na YouTubeu u varijacijama naslova "kako očistiti šipak bez po muke"...
Premda je šipak na tržnicama i u bolje opskrbljenim trgovinama najprisutniji u listopadu i studenome, još uvijek ga se dade pronaći, što je dobra prigoda da apostrofiramo korist koju organizam ima od njegove konzumacije.
Uz to što šipak koristimo kao svježu naimirnicu, možete ga se i preraditi, pa čak i osušiti. Obrane plodove treba očistiti, prerezati na pola i posušiti. Kako bi šipak zadržao svoju crvenu boju, temperatura sušenja mora se odvijat...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....