StoryEditorOCM
ZdravljeU SVAKOJ PRILICI

Dodajte ih u salatu, jer struka tvrdi: ovo voće je šampion u procesu mršavljenja, a pomaže i kod sala oko struka!

Piše Mozaik SD
21. prosinca 2023. - 14:21

Šipak je jedna od najstarijih voćki, u povijesnim bilješkama prisutan je "od pamtivijeka". Njegove sočne bobice većina voli, premda se moramo prilično pomučiti za doći do njih, pa je ekipa posljednjih godina razvila i unaprijedila brojne tehnike koje se nude na YouTubeu u varijacijama naslova "kako očistiti šipak bez po muke"...

Premda je šipak na tržnicama i u bolje opskrbljenim trgovinama najprisutniji u listopadu i studenome, još uvijek ga se dade pronaći, što je dobra prigoda da apostrofiramo korist koju organizam ima od njegove konzumacije.

Uz to što šipak koristimo kao svježu naimirnicu, možete ga se i preraditi, pa čak i osušiti. Obrane plodove treba očistiti, prerezati na pola i posušiti. Kako bi šipak zadržao svoju crvenu boju, temperatura sušenja mora se odvijat...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 09:53