StoryEditorOCM
Zdravljeopasna trezvenost

Jedna vrsta piva plodno je tlo za razvoj opasnih bakterija; Preporuka: Bolje se držati tradicionalnih vrsta

Piše mozaik sd
4. studenog 2023. - 14:51

Mnogi ljudi koji vole popiti pivo, a žele izbjeći alkohol rado popiju bezalkoholno pivo. Ako su k tome ljubitelji craft piva, mogli bi imati problema.

Craft pivo s nula posto alkohola može postati plodno tlo za razvoj bakterija poput E. coli i salmonele, otkrili su američki istraživači. Studija je pokazala da bi vas konzumacija bezalkoholnog piva mogla dovesti u opasnost od gadnih bakterija, prenose City Magazine i N1.

"Tradicionalno pivo se generalno smatra sigurnim od patogena koji se prenose hranom zbog nekoliko prepreka koje uključuju: koncentraciju alkohola, gorke kiseline hmelja, nizak pH, velike količine otopljenog ugljičnog dioksida i niske razine kisika", rekla je dr. Ann Charles Vegdahl sa Sveučilišta Cornell.

Bezalkoholnim ili niskoalkoh...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 01:49