StoryEditorOCM
ZdravljeLJETNO VOĆE

Štiti kožu od UV zračenja, jača imunitet, pomaže tijelu u borbi protiv bolesti. Odlično je i za mršavljenje!

Piše MOZAIK SD
11. kolovoza 2023. - 07:01

Doba je nektarina pa su ovih dana česte akcije voća koje ima mnogobrojne benefite za naš organizam. Razlog je to više da se ovo voće nađe i u našim vrećicama pri izlasku iz trgovina.

Glatka i nešto slađa inačica breskve, nektarina je toliko sočna i ukusna da gotovo traži da zagrizete u nju. Odličan je izbor ako nastojite postići ili održati vitku liniju jer sadrži malo kalorija, a ima i nizak glikemijski indeks (43), što znači da polako oslobađa energiju i pruža dugotrajniji osjećaj sitosti, piše Živim.

Jedna od najboljih prednosti redovnog konzumiranja nektarina je činjenica da one jačaju imunitet, te pomažu tijelu u borbi protiv bolesti. Ovo je zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C – važnog antioksidansa, te vitamina E.

image
Shutterstock

Konzumiranje nektarina može pomoći da smanjite rizik od očnih oboljenja poput katarakte i prirodnog pogoršanja makule koje se događa kako starimo.

Nektarine sadrže bioflavonoide koji mogu poboljšati zdravlje kože. Nutritivni faktori poput luteina i beta-karotena mogu biti izuzetno korisni za zdravlje kože, te joj pružaju blistavi ten i sjaj. Beta-karoten štiti kožu od UV zračenja, dok vitamin C pomaže u proizvodnji kolagena.

Nektarine su odličan izvor vlakana koja su važna za probavni sustav. Jedenje nektarina može biti korisno osobama koje imaju problem sa zatvorom.

Ako se trudite smršaviti, svakako u prehranu uključite nektarine i to svakodnevno, a posebno će biti korisne ako ih konzumirate nakon treninga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:42