StoryEditorOCM
ZdravljeŠala ili?

Što je to ‘dijamantni test‘? Treba vam svega pet sekundi da vrlo jednostavno provjerite kakvo vam je zdravlje

Piše M. Bu.
3. kolovoza 2024. - 16:25

Na svašta živ čovjek naleti "skrolajući" među svjetskim portalima, pa smo tako i mi naletjeli na jednostavan test objavljen na stranicama Daily Maila.

image
M. Bu./

Oni naime tvrde kako su im znanstvenici otkrili jednostavan, brz i dokazano dobar test kojim možete detektirati raste li u vama zloćudna nakupina stanica. Ovaj vam jednostavan test prstima, vele, otkriva imate li karcinom pluća.Test se naziva "Dijamantnim" ili "Schamrothovim".

Nemojte nas odmah prozivati neozbiljnima, jer nešto istine i ima u tome.

image
M. Bu./

Naime, kada priljubite prvi dio kažiprsta, od vrha nokta do zgloba - među njima bi se trebao ukazati "dijamantni prozorčić".

Ako te praznine nema, to bi mogao biti znak da imate takozvane "batićaste prste", što je (jedan od) simptom raka pluća. Batićasti prsti su dokaz nakupljanja tekućine oko pluća, izdajnički znak raka pluća, a prijavilo ih je čak 35 posto pacijenata.

image
M. Bu./

Međutim, ako ne vidite taj dijamantni prozor, to ne znači automatski da imate rak, naravno. No, možda ne bi bilo loše da provjerite kakvi ste s celijakijom, ulceroznim kolitisom i imate li, možda, problema sa štitnjačom...

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 09:43