Proso je žitarica koja je dobro poznata u našim krajevima, ali na žalost nije dovoljno često na našem jelovniku kao npr. pšenično brašno ili proizvodi od riže.
Često zaboravljamo da proso nije samo koristan za pripremu prosene kaše, već može biti i izvrsna podloga za slana jela, zamjena za rižu u "rižotu", ili prilog.
Zamjena proizvoda od pšenice žitaricama kao što je proso ima mnoge prednosti.
Jedna od njih je da se radi o žitarici bez glutena, što znači da je pogodna i za osobe s celijakijom te za osobe kod kojih gluten izaziva reakciju preosjetljivosti.
Važna prednost prosa je i to što je puno bolji izbor što se tiče šećera u krvi. To je potvrdila i meta-analiza objavljena u znanstvenom časopisu Frontiers in Nutrition.
Analizirano 80 studija iz 11 zemalja
Metaan...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....