StoryEditorOCM
ZdravljeNAVELIKO SE ANALIZIRA

Zašto tako ne žudimo za brokulom? Poznata 'ovisnost' mogla bi biti urođena, samo jednom limenkom dvostruko 'prebacujemo' potrebnu dozu; Rješenje se krije u najbitnijoj stavci

Piše Ivana Pavić
4. rujna 2019. - 15:13
shutterstock_1374383771

Kolači, torte, muffini, sladoled, čokolada. Postoji li osoba koja ne voli slatko? Malo tko mu može odoljeti.

Čak i kada znamo da previše šećera škodi našem zdravlju, zašto i dalje žudimo za njim? I zašto tako jaku želju nemamo za hranom poput brokule, primjerice, koja je izvrstan izvor vitamina C i K, željeza, kalija, tvari koje naše tijelo zapravo treba? Ako je tako nezdrav, zašto je šećer tako ukusan?

Čini se da ovo pitanje znanstvenike zaokuplja već godinama, jer postoji na stotine znanstvenih istraživanja o tome zašto nam je slatko toliko primamljivo. 

Neki je prerastu

Neki od nas prerastu ljubav prema slatkišima, ali teško ćete naći dijete koje ih ne voli.  Ali, to možda i nije do roditeljskog odgoja jer su istraživanja pokazala da bi ljubav prema šećeru mogla bit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 22:21