StoryEditorOCM
ŽivotMorski kukumar

Mladi splitski inženjer ekologije i zaštite mora prvi je na svijetu uspio proizvesti pivo od kvasca koji je dobio ‘morskim putem‘: otkriva kako je došao na ideju

Piše PSD
10. listopada 2021. - 13:07

"Morski kukumar", ime je piva koje je proizveo bivši student s Odjela za studije mora splitskog Sveučilišta, sada diplomirani inženjer Ekologije i zaštite mora, Petar Puškarić u sklopu diplomskog rada. Prvi na svijetu uspio je izolirati kvasac iz mora i napraviti pivo. Petar nam je u razgovoru ispričao kako je došao na tu ideju, ali i kako je iznenadio profesore na obrani.

– Ideja je nastala tijekom jednog predavanja iz mikrobiologije mora na Sveučilišnom odjelu za studije mora i nakon njega. Moj mentor, docent Marin Ordulj, i ja smo prije nekoliko godina razgovarali o morskim kvascima te smo došli do ideje da bi se i s morskim kvascima moglo fermentirati pivo. Tada je ostalo samo na ideji do realizacije ideje kroz diplomski rad, rekao je Petar.

Iako zvuči komplicirano, kaže...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 01:50