Međunarodno poznati gastronomski vodič Gault & Millau osnovali su 1965. godine gastronomski kritičari Henri Gault i Christian Millau. Svake godine restorani i hoteli čekaju tiskanje vodič kako bi doznali tko se uspio uvrstiti u novo izdanje i je li netko dobio višu ocjenu nego prethodne godine.
Kvaliteta kuhinje ocjenjuje se neovisno o tome je li tradicionalna, moderna, vegetarijanska ili pak neka druga, pri čemu su kriteriji za dobro kuhanje svježi, lokalni i sezonski sastojci, kao i način pripreme.
Hans Duggen iz Kiela u Njemačkoj više od 35 godina bio je inspektor za Gault & Millau. Po zanimanju novinar, a iz hobija strastveni kuhar, ocjenjivao je restorane na sjeveru Njemačke. Tijekom svog odmora došao je u Makarsku u pratnji supruge, a, kako su oboje veliki ljubitelji prirod...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....