StoryEditorOCM
ŽivotBIZARNA ‘DIJAGNOZA‘

Pas mu je sažvakao palac na nozi i učinio mu uslugu: pamtit će je do kraja života koji mu je njegov ljubimac - spasio!

Piše mozaik sd
5. srpnja 2024. - 15:31

Englez David Lindsay, umirovljeni građevinski radnik, bio je šokiran kada je ujutro ugledao svog psa pored svoje noge, ovaj mu je njegov nožni prst doslovce sažvakao do "kosti". Ništa nije osjetio. Iz sna ga je probudio vrisak supruge koja je primijetila krv koja je prekrivala palac desne noge - izvijestio je Mirror.

Sedmomjesečni buldog slomio mu je nožni prst dok je spavao, a nokat mu je visio. No, to se moralo dogoditi kako bi Davidu bio spašen život, jer su liječnici otkrili da je zbog dvije začepljene arterije ovaj čovjek izgubio osjećaj u stopalu.

Iako se ovakav incident dogodio s njegovim ljubimcem, David, koji ima šestero djece i 11 unučadi, ne planira se riješiti svog psa.

U bolnici je proveo devet dana nakon što je njegova supruga na vrijeme intervenirala, previla mu prst i odvezla ga na Hitnu pomoć. Intravenozno su mu dali antibiotike kako bi se spriječilo širenje infekcije zbog ugriza, ali zbog ove teške ozljede shvatio je da ne osjeća stopalo.

image

David Lindsay nije ni osjetio da mu je pas izgrizao prst

Liječnici su ustanovili da ima dvije začepljene arterije. A da protok krvi nije vraćen, ova blokada bi dovela do amputacije noge. Zahvaljujući njegovom psiću Daveu, planiraju mu ugraditi stentove koji će otvoriti arterije i omogućiti normalan krvotok.

- Moraš se na kraju još i nasmijati svemu tome. Učinio mi je uslugu izgrizavši mi prst - kaže David u šali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 15:32