StoryEditorOCM
Životizložba

Svečano je u Podgori - fotografijom i pjesmom slave 101. godinu bavljenja turizmom

Piše Milena Budimir
20. lipnja 2023. - 14:08

Kako joj i samo ime govori, ugnijezdila se Biokovu u njedra Podgora. Znali su naši stari kamo kamen u kuće pretvoriti, jer podno mjesta nježne su i mekane, duge, pješćane plaže, rt svete Tekle čarolija je sama po sebi, a borove šume, a vjekovne masline, a zavjetrina, a 60 izvora, vrela čiste pitke vode... Ne da se ni nabrojati sve što je u Podgori taman. Na pravom mjestu.

Otkrili su to i turisti, dolazeći u ove krajeve i prije stoljeća cijelog. Prije 101 godine, da budemo precizni, kada se računa da se Podgora turizmom počela baviti.

image
Tz Podgora/

E, kako bi dostojno taj datum obilježili potrudili su se podgorski turistički djelatnici, koji će na prvi dan ljeta svečano otvoriti izložbu kojom će slaviti veliku obljetnicu. U srijedu, 21. lipnja, izložba će biti otvorena točno u 20:30.

- Pozivamo sve zaljubljenike u Podgoru, lokalno stanovništvo i turiste da nam se pridruže - poručuju iz TZ Podgora, zahvalni svima koji su im ustupili na korištenje dokumente, fotografije, razglednice, pribor, kao i informacije o turistima i turističkim djelatnicima i osobama koje predstavljaju i koje su nekada predstavljali Podgoru.

U sklopu proslave, ove će subote, 24. lipnja od 20:30 biti održan koncert "101. SUMMER HITS", na kojem će se svi uz Tribute glazbu – David Bowie, Depeche Mode i ostalih izvođača prisjetiti nekih najvećih ljetnih hitova.

Nije to sve, naravno, jer još od svibnja su za turiste krenule pješačke storytelling ture, ostvarene u suradnji s Udrugom Sveti Vicenco Podgora, gdje se gostima prezentira život nekad i sad. Pokazuje im se što je Podgora od svojih samih početaka bavljenja turizmom nudila kao destinacija te kako se dio ponude kroz godine mijenjao, ali i onaj koji je ostao uvijek isti.

Krajem kolovoza planirana je promocija knjige "101. priča o Podgori" kako bi se na najbolji mogući način dokumentirale sve zanimljivosti, kulturno-povijesne i prirodne, kao i priče samih mještana i djelatnika u turizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 14:00