StoryEditorOCM

PLASTIMOOdličan za điravanje i priobalno panulavanje: predstavljamo praktični kajak na napuhivanje

Piše Promo
30. lipnja 2023. - 09:38

Nautičari su sve manje skloni pasivno uživati u ljepoti uvala, kristalno čistog mora, borova... Pokret, akcija i rekreacija u svim uvjetima i sredinama postali su imperativ. Osobito mladima, ali i onima zrelijih godina. A kad ste već u nekoj lijepoj uvali, što je ljepše nego napraviti đir kajakom po svim njezinim dijelovima ili razgledati okolne obale veslajući u tišini. Ili u nosač iza sjedala umetnuti ribolovni štap, pa malo zapanulati. Em je zabavno, em je dobra rekreacija.

A kako kajak nije lako vući za brodom, optimalno ga je izvući iz vreće i napuhati kada ste već na odredištu. Poznata tvrtka Plastimo proizvodi upravo takav rekreativni kajak na napuhivanje, vrlo kvalitetan i praktičan.

Dimenzije su mu 275 x 95 cm, težak je 13,4 kg i može primiti osobu tešku do 120 kg. Brz je zahvaljujući V dnu, dno mu je obloženo posebnom kompozitnom tkaninom otpornom na habanje i udarce, a udobno sjedalo može se skinuti ili podesiti uz pomoć čičak traka.

Uz držače štapova na naslonu je i veća mreža za odlaganje, a na pramcu i krmi manji prostori za pohranu stvari s elastičnim držačima.

Ima tri visokotlačna ventila i dva bočna držača vesla, a isporučuje se s torbom za spremanje i kompletom za popravak.

Pulska tvrtka Navela prodaje ovaj Plastimo Single Kayak za 685 eura. M.Š.

image
Božidar Vukičević/Cropix
30. travanj 2024 03:47