StoryEditorOCM

THALATOO MĀOÏVrhunska tehnologija u malom kućištu: predstavljamo prvo head-up ronilačko računalo

Piše M.Š.
12. veljače 2023. - 12:33

Francuska tvrtka Thalatoo razvila je prvo head-up ronilačko računalo nazvano Mā. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji smještenoj u malo kompaktno kućište koje lako pristaje na sve vrste ronilačkih maski. Prozirni ekran postavljen je tako da korisniku prikazuje sve sigurnosne informacije, slično kao pilotima vojnih zrakoplova, bez ometanja njegova vidnoga polja.

Pametni način rada prilagođava se situaciji ronioca, prikazujući mu izabrane informacije kada je to potrebno, te poboljšavajući podvodno iskustvo bez ikakvog žrtvovanja sigurnosti. Osim toga, jednostavno programiranje omogućuje nadogradnju profila ronjenja s rekreativne na više tehničke razine, ali i pristup novim funkcijama (kompas, više plinova ...) i razvojnim ažuriranjima.

Ronilačko računalo Mā isporučuje se s torbicom za pohranu, USB kabelom za komunikaciju i punjenje, te dva kompleta za pričvršćivanje na maske, od kojih je jedan traka za glavu ako se koriste maske bez okvira. Naglavni ronilački kompjutor Mā može se kupiti u internetskim trgovinama za 415 eura.

02. lipanj 2024 12:30