StoryEditorOCM

TORDEN MARINEZbogom pregrijavanju i pogađanju utičnice: Smartplug osigurava pouzdaniji spoj na kopnenu struju

Piše Promo
5. svibnja 2024. - 15:00

Spajanje plovila na kopnenu struju mora biti pouzdano i sigurno jer su u igri vlaga i posolica koje udružene s naponom znaju napraviti velike probleme. Korozija, loš spoj, pregrijavanje kabela ili kontakata zbog toga su česti uzroci požara na brodovima koji ostanu spojeni na struju bez nadzora.

U svakom slučaju, kod ovakvog napajanja sigurnost mora biti na prvom mjestu bez ikakvih kompromisa. Time se vodila američka tvrtka SmartPlug Systems prilikom dizajniranja novih i pouzdanijih utikača i utičnica za takvu svrhu jer su zaključili kako je postojeća tehnologija prilično zastarjela.

Uglavnom, njihov utikač i utičnica imaju brojne prednosti, poput smanjenja mogućnosti pregrijavanja zbog većih površina spojnih elemenata, što ujedno pridonosi boljoj strujnoj vodljivost tijekom potrebe za jakom strujom. Uz to, jedinstveni oblik tijela utikača i dizajn za utiskivanje pojednostavljuju spajanje na utičnicu, čak i u mraku, a sustav za zaključavanje u više točaka osigurava čvrst spoj. Pritom kvalitetne brtve ugrađene na kritične pozicije potpuno eliminiraju prodor vlage.

Uglavnom SmartPlug osigurava bolji i pouzdaniji strujni kontakt i spoj u svakom elementu od dosadašnjih modela. Ove inovativne sustave zastupa i prodaje tvrtka Torden Marine iz Svete Nedelje, a cijena kompleta utikača i utičnice je 325,54 eura. M.Š.

25. svibanj 2024 15:38