StoryEditorOCM

korona usporila procesProduljen rok za odlučivanje o domaćinstvu 37. America‘s Cupa

Piše OM
20. rujna 2021. - 10:44

Royal New Zealand Yacht Squadron (RNZYS), zajedno s Emirates Team New Zealand (ETNZ), objavila je u petak da će proširiti razdoblje izbora kako bi mjesta koja ulaze u uži izbor pružila dodatne informacije potrebne za finaliziranje svoje odgovarajuće ponude, prenosi Nautica-Portal

ETNZ i RNZYS vjeruju kako je pametno i odgovorno produljiti rok u kojemu kandidati finaliziraju pregovore nakon što je zaključavanjem zbog Covid-19 pandemije na Novom Zelandu onemogućeno članovima ETNZ-a posjetiti lokacije potencijalnih domaćina.

Prvotno je planirano da se održe važni zasebni sastanci s kandidatima i da se daju konačne povratne informacije ETNZ za postupanje u skladu s preporukama Origin Sports Group.

ETNZ i RNZYS morali su uravnotežiti potrebu za dodatnim vremenom kako bi bili sigurni da prihvaćaju ponudu koja je u najboljem interesu natjecanja America's Cup u skladu s potrebom izazivača da saznaju konačno odredište što je to prije moguće.

Nadalje, u srijedu ujutro ETNZ i RNZYS primili su pismo od Marka Dunphyja u vezi održivosti nastojanja da se održavanje događaja ipak dogodi u Aucklandu. Ovo produženje procesa odabira omogućit će i gospodinu Dunphyju dodatno vrijeme da odgovori na pitanja koja su već postavljena pred njega u posljednjih mjesec dana, a u glavnom su vezana uz osiguravanje financijskih sredstava.

19. travanj 2024 10:57