StoryEditorOCM

28 miljaStartala druga navigacijska utrka na Viškoj regati: flota od 146 krstaša krenula prema Splitu. Vjetar je u opadanju, tko će to najbolje iskoristiti?

Piše S.B.
17. listopada 2021. - 10:43

Druga navigacijska utrka na 77. izdanju Viške regate krstaša, ona na ruti Vis-Split startala je po rasporedu, točno u 9 sati. Flotu od 146 brodova čeka jedrenje do ciljne linije podno splitskog Sustipana, u dužini 28 nautičkih milja.

- Start je prošao regularno, po slabom vjetru, levantu, no vjetar je u opadanju kojeg će na kraju iskoristiti oni najlakši brodovi, jurilice - javio nam je događanja na moru kap. Toni Mlikota, direktor Viške regate koju organizira splitski JK Labud.

Hoće li ostatak flote "zaditi" u bonaci oko Vodnjaka, ostaje vidjeti, no barem je jedriličarima sunčan ugodan dan za regatavanje, premda po svemu sudeći će danas biti u deficitu svog pogonskog goriva – vjetra.

Te će mnogi imati problema, ako nakon bonace ne uspiju uhvatiti maestral, pa stići u cilj do ograničenog vremena za jedrenje, a to je 18.10 sati.

image
Damir Skelin
image
Toto Travel Tutta Trieste
Zrinka Hrvoj

(Autorica: Zrinka Hrvoj, skiperica na brodu Toto Travel Tutta Trieste)

Proglašenje pobjednika po skupinama, zakazano je za večeras u 20 sati na platoo ispred JK Labudu u Uvali baluni. No prije toga, u 18.30 sati, za jedriličare je pripremljena zakuska ali i glazba uživo – band Sunny Day zasvirat će i zapjevati, za “morske vukove”, sudionike 77. izdanja svima omiljene “muške” regate na kraju sezone.

Tko ne bude previše umoran nakon regatavnja, moći će i zaplesati, prije proglašenja proglašenje pobjednika i dodjele pokala najbržim brodovima, po skupinama odnosno po OPEN i ORC razvrstanju.

19. travanj 2024 03:02