StoryEditorOCM

Trget i BarbanZajedrite u Raškom zaljevu ovog vikenda na čuvenim regatama

Piše M. I.
18. srpnja 2023. - 09:00

U Raškom zaljevu u subotu, 22. srpnja održat će se regate krstaša "5. Trget kup" i "13. regata Barbanske rivijere", u organizaciji klubova JK Rudar iz Raše i JK Delfin iz Pule, i to za vrsne jedriličare, ali i za rekreativce. Podršku su dali: općine Barban i Raša, njihove turističke zajednice, lokalni poduzetnici i volonteri.

- Očekujemo oko pedesetak jedrilica. Dolaze nam po običaju brze regatne jedrilice i krstaši. Prizorima će moći uživati i gledatelji sa obale koji jedva čekaju ove dvije regate koje se ovdje održavaju samo jedanput godišnje.

Regate se boduju za istarski kup krstaša Argonaut kup (AK), odvijaju u nadležnosti strukovnog jedriličarskog saveza HJS, a jedrilice će se takmičiti u grupama prema dužini plovila Cruising i Racing te međunarodnom premjeru ORC.

Svi koji imaju brod na jedra su dobro došli jedriti sa nama i takmičiti se sa sličnim brodovima.

Obzirom da potičemo jedrenje kao cjelogodišnju i cjeloživotnu aktivnost jako je važno potaknuti i starije jedrilice da nam se pridruže, a s obzirom da se starijim jedrilicama teško takmičiti u grupi sa novijim, modernijim krstašima i regatnim jurilicama dodatno za njih imamo Vintage grupu, jedrilice koje su starije od 35 godina - kažu organizatori koji pozivaju i dvojce i posade.

Ovim putem klubovi pozivaju sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave na https://www.jkdelfin.hr/prijava-13-regata-barbanske-rivijere-i-5-trget-kup/

Prijave su otvorene do 21. srpnja 2023. godine.

image

Plakat regata

02. lipanj 2024 10:07