StoryEditorOCM

opatija i rijekaOdržana međužupanijska natjecanja seniora i seniorki u ribolovu s obale, škrpoč i arbun najteži ulovljeni primjerci

Piše Š. D.
1. rujna 2021. - 09:25

Zadnjeg kolovoškog vikenda održana su međužupanijska natjecanja seniora i seniorki u ribolovu s morske obale.

Seniorkama su u Opatiji domaćini bili članovi ŠRK Jadran. Za 10 sati, tijekom dva dana 48 natjecateljki ulovilo je 537 riba ukupne težine 22,968 kilograma. Najtežu ribu, arbuna od 225 grama, izvukla je Mirjana Pobor (SRK Oslić, Selce). Ona je prvog dana bila uvjerljivo najuspješnija, ali je drugog osvojila tek 44. mjesto, što joj je bilo dovoljno za ukupno 19. mjesto.

Ni ostale favoritkinje nisu imale puno više sreće pa je pobijedila Sandra Puž iz riječkog ŠRD Lubena, dok je treće mjesto osvojila Sanja Mitar Vlašić (PŠRD Delfin, Pula). Drugo mjesto je pripalo glavnoj favoritkinji, Tei Sikirić (ŠRD Zubatac, Zadar), koja je s Kristinom Štrbac pobijedila u ekipnoj konkurenciji. Druge su bile Ana Vučetić i Željka Marković iz PŠRK Stobreč, a treće udičarke lovranskog SRD Zubaca Marina Mavrinac Matulja i Deni Basan.

image
Pojedinačne pobjednice (s lijeva: Tea Sikirić, Sandra Puž i Sanja Mitar Vlašić)
Hrvatski savez za sportski ribolov na moru

Na natjecanju seniora, kojemu je domaćin bio riječki KŠR 3. maj, prvih desetak mjesta osvojili su favoriti. Najuspješniji je bio višestriki državni prvak, David Pinezić, član SRK Meduza iz Rovinja sa 7 plasmanskih bodova (6+1). S istim brojem bodova, ali s lošijim najboljim dnevnim plasmanom (4+3), drugo mjesto osvojio je David Bajlo (ŠRD Zubatac, Zadar), dok je treći bio Arsen Radinović (SRD Kantrida, Rijeka).

Dvojac rovinjske Meduze, Alen Bilić i David Pinezić, najbolji su u ekipnom poretku, dok su se na drugo i treće mjesto plasirali ribolovci zadarskog Zubaca, drugi David Bajlo i Dubravko Pejdo te treći Ivan Galzina i Marko Sikirić.

Udičari su ukupno ulovili 1596 riba, ukupne težine 68,862 kilograma. Marin Periša (ŠRD Ribon, Novigrad) ulovio je najteži primjerak, škrpoča od 464 grama.

Sve rezultate i još fotografija možete vidjeti na Facebook stranici Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru.

image
Ekipni pobjednici (s lijeva: Ivan Galzina, Marko Sikirić, Alen Bilić, David Pinezić, David Bajlo i Dubravko Pejdo)
Hrvatski savez za sportski ribolov na moru
17. travanj 2024 12:00