StoryEditorOCM

veliki žar najmlađihU Milni održana prva škola ribolova za djecu, a prikupljeno je i 16 tisuća kuna za nabavu pribora

Piše Ivica Radić
19. srpnja 2021. - 08:34

U organizaciji Pomorskog sportskog ribolovnog društva "Mrduja" u Milni, središnjem mjestu na zapadnoj strani otoka Brača, održana je prva škola ribolova za djecu.

Sudjelovalo je, uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera, 11 mladih ribiča, koje su pratili njihovi roditelji, a kroz školu ribolova vodila ih je volonterski trenerica dječje sekcije HR Željka Marković.

Milna je oduvijek bila, kazao je tajnik "Mrduje" Petar Grassi, mjesto vrsnih ribara i kalafata pa tu tradiciju žele prenijeti i na mlade generacije. Izborom novog vodstva klub je okrenuo novu stranicu u svom radu i djelovanju, s posebnim naglaskom na djecu i mlade.

image
Milna - najmlađi uče kako uloviti ribu

Prije nego što je organizirana škola ribolova, prikupljeno je 16 tisuća kuna za nabavu štapova, „krena“ i svega ostalog što je potrebno za takvu organizaciju. Pohvalio je i načelnika općine Frane Lozića, koji je pružio punu podršku njihovim aktivnostima, usmjerenim prema djeci.

- Bilo je veliko zadovoljstvo gledati s koliko žara djeca love te pratiti njihove ushite kada bi na udici uhvatili i izvadili ribu - prisnažio je Grassi.

Marko Cvitanović se pohvalio da je ulovio jednu manju komarčicu, ali bome i jednu veliku ribu, ne zna kako se zove, ali zato zna da ju je dugo vremena držao na štapu i s njom se borio i na kraju, bez ičije pomoći, izvukao na obalu.

Miki Brkuljić ima svega šest godina, ali je ulovio, tvrdi, više riba nego njegovi prijatelji, koji su stariji od njega. Ipak, svi skupa imaju zajedničku želju, što prije ponovno otići u ribolov.

image
Milna - prvi ulov
Ivica Radić
20. travanj 2024 01:34