StoryEditorOCM

roniti se moraAkcija Think Green: idućeg vikenda više od 100 ronilaca čistit će podmorje u Moluntu

Piše M.I.
28. svibnja 2024. - 12:16

Preko stotinu ronioca očekuje se u akciji čišnjenja podmorja u Moluntu, u sklopu akcije Think Green, koja će se održati 1. i 2. lipnja, u organizaciji Ronilačkog kluba Roniti se mora uz domaćina akcije DC Sea Star Diving, najavljuje portal Scubalife.hr.

Plan je čistiti otočić Supetrić, otok Veliki školj te uvalu Smokvica. Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think Green kojom klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima već 14 godina čisti morske i slatkovodne površine, provodeći i edukaciju djece te svih zainteresiranih za očuvanje okoliša.

RK Roniti se mora s projektom Think Green prošlogodišnji je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske. Također, ekološki osviješteni ronioci kroz prateći program na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, ronilačkoj opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi.

Sudionici akcije dolaze iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore te Makedonije.

Cjelokupnu logističku podršku, kao i tijekom prethodnih akcija u drugim gradovima, osigurava C.I.O.S. grupa koja će odvesti i propisno zbrinuti sav prikupljeni otpad, a u ovoj akciji sudjelovat će i volonteri nekih firmi i udruga.

27. lipanj 2024 10:11