StoryEditorOCM

pazi, rupa!Popravit će se kad netko slomi nogu? Otvoreni šaht u luci već neko vrijeme ‘mami‘ neoprezne šetače, čeka se potez Lučke uprave

Piše Šibenski.hr
13. siječnja 2021. - 19:12

Nakon što je Vlada prošlog četvrtka četvrtak dala suglasnost Upravnom vijeću Lučke uprave Šibenik za kreditno zaduženje od 20 milijuna eura za financiranje projekta modernizacije luke, Facebok stranica "Šibenik zaslužuje bolje" objavila je ironičan post o tome što će se sve urediti ogromnim novcima dobivenim  na dug.

"Lučkoj upravi je odobren kredit uz državna jamstva od čak 20 milijuna eura za modernizaciju ove luke izgrađene davne 2014. Možda se to zapravo odnosi na onaj drugi neugledni dio luke koji stvarno izgleda kao da je iz početka 20. stoljeća, a i činjenica je da neke osnovne stvari fale.

Ovo je već više godina najavljivano, a sad je izgleda konačno i pred realizacijom. Što će se sve modernizirati? Pa, za početak će moderna luka po najvišim standardima izgrađena prije niti 7 godina dobiti konačno nekakvu čekaonicu za putnike. Trenutno su svi otočani i tko god putuje na otoke, čeka brod ili trajekt osuđeni na sunce, vjetar, kišu, preciznije rečeno - čekanje na otvorenom. Navodno bi trebali modernizirati i ostale gatove, preurediti dio za teretne brodove i dovesti sve na neki viši nivo.

Koliko to sve gušta? Ukupna vrijednost projekta je 280,6 milijuna kuna, a dio projekta, u iznosu od oko 32,2 milijuna kuna, se financira iz sredstava Europske unije. Ako se Lučka uprava zadužuje za cca 150 milijuna kuna, 32,2 milijuna kn calta EU, a ostalih 100 milijuna kuna pokriva država. Također treba uzeti u obzir da je to nekakva početna projicirana cifra, obično takvi projekti na kraju koštaju dosta više.

U svakom slučaju, od svih tih silnih stotina milijuna kuna, naći će se valjda koja stotina kuna da se zamijeni i ovaj šaht" - napisali su u svom komentaru te priložili sliku opasnog šahta bez poklopca koji već neko vrijeme "mami" Šibenčane i njihove goste da baš tu slome nogu.

Valjda će njihovu objavu, pa makar i preko našeg portala, vidjeti i odgovorni u Lučkoj upravi...

24. travanj 2024 18:43