StoryEditorOCM

8. marta‘PMS Povijesno Mediteranski Skup žena‘: najavljena ženska regata u akvatoriju Visa

Piše Sandra Barčot
28. veljače 2024. - 08:25

Osmi put, naravno 8. ožujka, održava se isključivo ženska jedriličarska regata u akvatoriju Visa.

U organizaciji domicilnog kluba Host, a povodom Međunarodnog Dana žena, regata znakovitog imena "PMS Povijesno Mediteranski Skup žena", jedri se dva dana, unutar luke Vis.

I petak i subotu (8. i 9. ožujka) predviđeni start prvog plova je u 10 sati, te prema tradiciji jedri se u trokut regatnom polju. Jednom od najatraktivnijih "morskih borilišta", budući se jedrenje može pratiti i sa kopna. Krstaši i posade, naime jedre unutar viške luke, pa je i publici na rivi, na Kutu i ispod groblja itekako sve na dlanu – sve majstorije "meštara od idra i vitra", odnosno u ovom slučaju - meštrica!

- Očekujemo sudjelovanje dvadesetak posada iz europskih zemalja, a prijave za regatu moguće je napraviti slanjem e-pošte na adresu ychost.vis@gmail.com ili osobno u regatnom uredu JK Host u Visu, najkasnije do nedjelje, 3. ožujka 2024. do 23 sata. Ponosni smo što smo i ove godine domaćini ovog jedinstvenog sportskog i jedriličarskog događaja koji se jedri na jednom od najatraktivnijih regatnih polja u Hrvatskoj, u trokut unutar Viške vale i koji istovremeno promovira žensko jedriličarstvo te na poseban način obilježava Međunarodni dan žena. S obzirom na karakter i šušur, bit će to pravi spektakl za sve ljubitelje jedrenja na početku proljetne jedriličarske sezone – kazuje nam direktor regate Goran Pećarević, dodajući:

- Za sve sudionika i posjetitelje pripremamo i iznenađenja, dok je svečana dodjela nagrada zakazana za subotu, u 20 sati, u jedinstvenom arboretumu Vile Kaliopa. Do sada je u regati sudjelovalo više od 175 jedriličarki iz 17 zemalja, a ove se godine nadamo i rekordnom broju sudionica.

28. travanj 2024 13:07