StoryEditorOCM

izazovna rutaPočelo 29. izdanje regate ‘Sušac 100x2‘, na startu se pojavila flota od čak 46 brodova

Piše Sandra Barčot
7. lipnja 2024. - 12:56

Flota od impresivnih 46 brodova startala je točno u podne na 29. izdanju jedriličarske regate „Sušac 100x2”.

Ovo izazovno jedrenje ima za rutu startnu liniju iz splitske gradske luke pa prema pučinskom otoku Sušcu, odavno opjevanom u pjesmi još jednog „čovika od vitra, mora i vala” Marijana Bana, te naravno nazad, opet u cilj ispod splitskog Sustipana.

A brojka od 46 posada, od 46 „dvojaca” jer je ovdje posada „limitirana” samo na dva iskusna morska vuka, spremna na sve poteškoće navigacijskoj jedrenja, borbe i sa protivnicima i sa vremenskim uvjetima, je odlična!

Kao i uvjeti na moru!

- Sigurno 10 godina nije ovako lipo puvalo na startu. Maestral 10 do 12 čvorova i raste - sa startne linije javlja nam Nikša Radišić, član Jedriličarskog kluba Mornar, organizatora ove zahtjevne regate.

Raduje „mornarevce” i ovako veliki broj sudionika, doduše nije rekordan, ali je blizu:

- Imali smo na startu i 54 broda, to je dosadašnji rekord – koncizan je Radišić, dok pomno prati događanja na moru, i flotu koja je zajedrila put Splitskih vrata, a onda će svatko od njih birati neku svoju vlastiti rutu do Sušca i nazad.

U kojoj ih i vi možete pratiti na Facebook stranici Sušac 100x2, gdje će biti sve novosti oko regate, gdje je koji brod na moru, kada se okreće oko otoka Sušca, kada stiže prva jedrilica u cilj, kao i putem trackinga na regate.magniblu.com.

I naravno uz poziv na svečanost proglašenja pobjednika, najboljeg jedriličarskog dua ovogodišnjeg izdanja Sušca koje je zakazano za nedjelju u 20 sati.

Što se pak prognoze tiče, za sada im jedrilje "puni" maestral...

image

Start regate Sušac 100x2

image

Start regate Sušac 100x2 - zajedrila je flota od 46 brodova

image

Start regate Sušac 100x2 - maestral je "napunio" jedrilje

16. lipanj 2024 22:18