StoryEditorOCM

MORE U MOM OKUProglašeni pobjednici natječaja za najbolju fotografiju u 2018. godini: prvu nagradu odnijela ‘Dizelska hobotnica‘

16. siječnja 2019. - 22:38

Fotografija Dizelska hobotnica, autora Timoteja JURČEKA (Horjulska cesta 42, Dobrova) iz Slovenije, proglašena je najboljom od svih objavljenih fotografija tijekom 2018. na našem fotonatječaju More u mom oku. Drugo mjesto je osvojila Buža, autorice Danijele BOLANČE iz Šibenika (J. Štrosmajera 1), dok je treće mjesto za fotografiju Gromobran osvojio Bojan BONIFAČIĆ (Stare brajde 27) iz Punta.

Hoba i njezino crnilo

Pobjednik Timotej Jurček je 24-godišnji student građevinarstva iz Slovenije koji često dolazi ljetovati na Hvar. U podmorju uvale Zaraće uvijek rado snima, a s kamerom GoPro Hero 4 u srpnju je slučajno uhvatio nesvakidašnji trenutak kada hobotnica ispušta crnilo. To ga je asociralo na stare dizelaše te je fotografiji sam dao šaljivi naziv.

image
PRVA NAGRADA Dizelska hobotnica
objavljena u rujnu 2018.

autor Timotej JURČEK
Timotej Jurček

Detalj s Murtera

Znamo već kako je Danijela Bolanča zaljubljena u fotografiju, te lucidno bira detalje i motive koje uočava u raznim mjestima na Jadranu. Ovog puta drugo mjesto na našem natječaju donijela joj je Buža, snimljena na Murteru, u prosincu 2017. s Canonom EOS 5D Mark III.

image
DRUGA NAGRADA
Buža
objavljena u travnju 2018.
autorica Danijela BOLANČA
Danijela Bolanča

Na vrhu jarbola

Naš stari znanac i odličan fotograf Bojan Bonifačić se opet našao na pobjedničkom postolju. Treće mjesto pripalo mu je zbog fotografije nazvane Gromobran, a napravljene iz ptičje perspektive. Naime, čovjeka na vrhu jarbola katamarana snimio je uz pomoć drona DJI Phantom 3s.

image
TREĆA NAGRADA
Gromobran
objavljena u lipnju 2018.
autor Bojan BONIFAČIĆ
Bojan Bonifačić

NATJEČAJ SE NASTAVLJA

Fotonatječaj More u mom oku nastavlja se i ove godine, što je ujedno i poziv svima koji vole snimati modre motive da nam šalju svoje fotografije, to više što će neke od njih naš stručni žiri izabrati kao najbolje u 2019. godini i autore nagraditi!

04. srpanj 2024 03:10