StoryEditorOCM

neumorni mentorTomislav Nikolić dobitnik je županijske nagrade za popularizaciju tehničke kulture među djecom i mladima

Piše M. I.
19. rujna 2023. - 12:22

Tomislavu Nikoliću, tajniku Zajednice tehničke kulture grada Splita, dodijeljena je osobna nagrada Splitsko-dalmatinske županije u 2023., i to za osobiti doprinos razvoju i promidžbi tehničke kulture u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Nikolić je dugogodišnji neumorni promicatelj različitih aspekata tehničke kulture u gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, pa i u cijeloj RH, posebice među djecom i mladima.

Kao tajnik Zvjezdanog sela Mosor organizirao je brojne radionice tehničkih aktivnosti, kroz učeničke kampove koji se provode tijekom školskih praznika. U razdoblju od 2002. g. do 2023. g., u više od 70 višednevnih Škola tehničkih aktivnosti sudjelovalo je više od 1000 učenika osnovnih i srednjih škola. Organizirao je i brojna javna događanja u Zvjezdanom selu Mosor, poput Noći muzeja.

image

Tomislav Nikolić

Vodi neke od izvanškolskih i izvannastavnih programa, poput Škole u prirodi Zvjezdanog sela Mosor, te program Male škole astronomije za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i starije. Suorganizator je dvadesetak jednodnevnih i višednevnih manifestacija u osnovnih školama Splitsko-dalmatinske županije i prostorijama ZTK grada Splita, kojima su za učenike upriličene radionice različitih tehničkih aktivnosti, poput modelarstva, robotike i programiranja. Riječ je o Danima tehničke kulture, Festivalima tehničke kulture, Danima otvorenih vrata udruga i sličnim manifestacijama, u okviru kojih su provedene radionice modelarstva, raketnog modelarstva, brodomodelarstva, robotike, programiranja, elektrotehnike i drugih djelatnosti, kako za učenike, tako i za nastavnike tehničke kulture.

Ovim priznanjem je prepoznat njegov dugogodišnji kvalitetan i uspješan izvannastavni i izvanškolski rad s mladima na području tehničke kulture, kao i opća promocija tehničkih djelatnosti.

06. svibanj 2024 12:58