StoryEditorOCM

Mar MenorZahvaljujući GPS-u policija pronašla ukradenu opremu našeg najboljeg kitesurfera Martina Dolenca

Piše M.I.
26. ožujka 2024. - 10:50

Kitesurfer Martin Dolenc zauzeo je peto mjesto na natjecanju Europskog prvenstva u Formula Kiteu koje se proteklog tjedna održavalo u španjolskom Mar Menoru, piše istarski.hr. Vrlo ekstremni uvjeti, gdje su vjetrovi dosezali i do 30 čvorova, stvorili su spektakularne uvjete pogotovo posljednjeg dana finalnih vožnji. Uz to mnogim je jedriličarima ovo bilo i izlučno natjecanje za plasman na Olimpijskim igrama u Parizu, koje je Dolenc izborio još prošle godine. Noć prije natjecanja koje je odlučivalo za medalje pomerskom kitesurferu ukradena je sva oprema za natjecanje! No naš olimpijac nije odustao od natjecanja već je na posuđenim daskama i zmajem nastupio u polufinalnim utrkama, gdje međutim nije uspio izboriti finalnu vožnju četiri najbolja natjecatelja.

Lopov je međutim vrlo brzo pronađen, s obzirom da je među ukradenom opremom bio i zaštitni prsluk poljskog natjecatelja Maksa Zakowskog s ugrađenim praćenjem, zahvaljujući kojem je španjolska policija vrlo brzo zaustavila kombi s ukradenim stvarima.

U muškoj konkurenciji tako je slavio singapurac Maximilian Maeder, ispred Francuza Alexa Mazelle i trećeplasiranog talijanskog jedriličara Ricarda Pianosija. U ženskoj konkurenciji Martinova sestra Marija Dolenc zauzela je 21. mjesto ukupne konkurencije, iako je još juniorka.

27. travanj 2024 09:20