StoryEditorOCM

gradnja u dućamaIlegalna šetnica sada se zatrpava, načelnik kaže: Pokrenuli smo upravni spor i postupak ishodovanja dozvole, želimo okončati projekt od 3,1 mil. kn

Piše Sandra Barčot
29. ožujka 2021. - 09:16

Nakon što je Državni inspektorat zatvorio gradilište dužobalne šetnice kroz općinu Dugi Rat, budući da je lokalna vlast pokrenula radove na pješačkoj stazi, prijavivši ih kao "jednostavnu građevinu", a u stvari je zahvat koji treba "pravu" dozvolu, sada se staza na poznatom pijesku u Dućama - zatrpava.

Na potezu od kafića "La vida loca" prema Dugom Ratu kamioni nasipavaju pijesak, a o čemu se radi, upitali smo općinskog načelnika Jerka Roglića.

– Po naputku građevinske inspektorice zatrpavamo krajnji dio gradilišta gdje nije dovršena staza, sve kako bismo spriječili eventualne ozljede šetača. Nasipamo pijesak na željezne šipke, beton koji nije obrađen, prekrivamo oštre rubove – ističe prvi čovjek Dugog Rata pa dodaje:

– Pokrenuli smo upravni spor na rješenje inspektorice koja želi srušiti stazu, te usporedno s tim i postupak ishodovanja građevinske dozvole. Želimo okončati ovaj projekt vrijedan 3,1 milijun kuna kojim bi se napravila obalna staza u dužini od 2,8 kilometara, a sve financirano novcem Općine, te iz proračuna Županije i Ministarstva mora. Šetnicu kojom bismo mještanima, a sutra i gostima, osigurali siguran javni prostor, prekrasni lungomare duž cijele općine. 

image
Privatni album
27. travanj 2024 21:56