StoryEditorOCM

Crna flotaTrajektu ‘Mljet‘ pred supetarskom lukom pala rampa! O incidentu se oglasila i Jadrolinija

Piše OM
1. rujna 2024. - 09:39

Jadrolinijin trajekt koji je plovio iz Splita pluta ispred Supetra. Pala je rampa, javljaju nam čitatelji, prije nego je došao do luke. 

- Trajekt stoji ispred Supetra i pluta - opisuju nam nemile scene.

Prije tri tjedna, podsjetimo, tri pomorca su izgubila živote zbog pada rampe trajekta Lastovo prije isplovljavanja s Malog Lošinja, piše dalmatinskiportal.hr.

Iz Jadrolinije su potvrdili incident.

- Radi tehničkog problema s rampom, brod Mljet je u luci Supetar iskrcao sva vozila i putnike preko druge rampe. U tijeku je otklanjanje tehničkog problema. Liniju preuzima trajekt Hrvat - odgovorili su za dalmatinskiportal.hr.

Jadrolinija: Liniju preuzima ‘Hrvat‘

"U tijeku je otklanjanje tehničkog problema", poručuju iz Jadrolinije o slučaju rampe trajekta Mljet, koja je u subotu oko 22 sata pala u more pred lukom Supetar, javljaju 24sata.

"Liniju Split-Supetar preuzima trajekt Hrvat. Nastavno na napis o prodoru mora u garažu, moramo istaknuti kako do prodora mora u prostor garaže nije došlo, a što je vidljivo na objavljenim fotografijama", dodali su.

Nedavno se trajektu Hrvat po dolasku u splitsku luku rampa nije mogla spustiti pa je posada putnike iskrcala u rikverc.

Brod Mljet je zbog tehničkih problema s rampom sva vozila i putnike iskrcao preko druge rampe, a s događajem je upoznata i PU splitsko-dalmatinska.

"Mi smo zaprimili informaciju kako je najvjerojatnije uslijed tehničkih poteškoća došlo do problema pri iskrcaju putnika i vozila s trajekta u Supetru. Iskrcaj je obavljen, a ozlijeđenih nema", kazali su iz policije na upit 24sata.

Prošloga mjeseca su u padu rampe trajekta Lastovo u Malom Lošinju poginula tri pomorca Jadrolinije, Boško Kostović, Marko Topić i Denis Šarić.

17. rujan 2024 04:01