StoryEditorOCM

glisiranje i prekrcajNadzor sigurnosti plovidbe: na području gradske luke Hvar i Paklinskih otoka sankcionirano ukupno 13 prekršaja

Piše OM
29. srpnja 2022. - 09:27

Policijski službenici Policijske postaje Hvar u četvrtak su proveli akciju nadzora sigurnosti plovidbe na području gradske luke Hvar i Paklinskih otoka.

U vremenu od 10:00 do 18:00 sati policijski službenici su sankcionirali ukupno 13 prekršaja od čega 5 prekršaja glisiranja i 3 prekršaja prekrcaja.

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

24. travanj 2024 20:55