StoryEditorOCM

NAKON NESREĆEPetar Baranović upozorio na Jadrolinijinu flotu: ‘Najmodernija je Lara iz ‘88., ministar nek se primi posla, ili nek ide doma‘

Piše Toni Veljača/Šibenski.hr
14. kolovoza 2024. - 09:27
Resornom ministru bi bilo pametnije umjesto da se dopisuje s aktualnim predsjednikom države da se primi svog posla. Ili neka isprazni ladice i nek ide doma – oštro je reagirao Baranović.Nikša Stipaničev/Cropix

Predsjednik Savjeta SDP-a Petar Baranović osvrnuo se na stanje Jadrolinijinih brodova koji plove u šibenskom arhipelagu, a sve nakon katastrofalne tragedije koja se dogodila u Malom Lošinju gdje je zbog pada rampe na trajektu Lastovo poginulo troje pomoraca.

- Premuda je sagrađena 1957. godine u Uljaniku, Pula. Ja sam rođen 1969. Lošinjanka i Šoltanka koje održavaju trajektne linije u našem akvatoriju su napravljene 1971. u Kraljevici, a najmodernija Lara 1988. godine u Rusiji.

Ne morate biti stručnjak iz domene pomorskog prometa ni školovani brodski strojar poput mene pa da zaključite neke stvari. Resornom ministru bi bilo pametnije umjesto da se dopisuje s aktualnim predsjednikom države da se primi svog posla. Ili neka isprazni ladice i nek ide doma – oštro je reagirao Baranović.

19. rujan 2024 22:12